Jednostavno korisničko iskustvo, fiskalna blagajna kojom račun možete kreirati i fiskalizirati u 2 klika.



Na računalu

Webračun možete koristiti kao fiskalnu blagajnu na vlastitom računalu i račune ispisivati na postojeći printer. Nema dodatnih troškova i komplikacije oko nabavke dodatnih uređaja.

Na mobitelu

Povremeno trebate izdati račun u pokretu ili na terenu? Nema problema, na vlastiti mobitel možete instalirati Webračun mobilnu aplikaciju te izdavati i fiskalizirati račune. Takve račune ćete slati klijentima izravno na e-mail ili ih ispisivati na mali 58mm POS printer.

Na tabletu

Nemate dovoljno prostora za računalo u svom salonu, radionici, klinici, kiosku ili štandu? Webračun mobilnu aplikaciju možete instalirati na tablet te račune ispisivati na mali 58mm POS printer.


Webračun fiskalnoj blagajni svakim danom se pridružuju novi zadovoljni korisnici, pridružite se i vi!

 

Registriranih korisnika
123

Izdanih računa
46000
 

Uvjerite se u kvalitetu naše usluge!
Osvrti naših korisnika

Osvrti naših korisnika
Tea Vujić
Kada sam otvarala svoju tvrtku imala sam puno nedoumica oko svega što biram, a dugo sam i razmišljala koju ću aplikaciju odabrati za svoju fiskalnu blagajnu. Naišla sam na Web Račun putem preporuke, pročitala specifikacije i komentare korisnika, javila se Saši sa još nekoliko upita. Sama aplikacija je odlična, izuzetno jednostavna (pa je mogu koristiti i stariji uz kratke upute) i može se koristiti preko mobitela ili kompjutora. Svi se računi mogu printati ili slati mailom, što je jako korisno ukoliko prakticirate i rad na terenu. Ono što je ipak najveći plus je korisnička služba i komunikacija sa Sašom - kada sam se prijavila za dodatno korištenje E-računa, sam mi se javio kako može implementirati sve u istu aplikaciju i pojasnio daljnje korake. Na svako pitanje ili nedoumicu odmah odgovara i sve se riješava u vrlo brzom roku i prilagođava upravo potrebama mojeg posla. Veliki plus je i cijena korištenja aplikacije. Moja ocjena je 11/10 i svima bih od srca preporučila korištenje Web Računa!.
Ivona Gray
Web Račun je genijalan izum! Izdavanje računa je brzo, jednostavno i prilagodljivo, a komunikacija je savršena - iako mi nakon inicijalnog kontakta podrška nijednom nije zatrebala, toliko je sve jednostavno i dobro objašnjeno. U cca godinu dana, nijednom nije bilo poteškoća u radu. Hvala na odličnoj usluzi!
Ivan Radić
Vrhunska aplikacija i rješenje koje nas je doslovno spasilo! Osim što je rješenje zaista jednostavno, cjelovito i učinkovito, moram naglasiti da korisnička podrška i uslužnost je nešto što me posebno oduševilo i svaka preporuka za vas!
Dunja Tadić
Web račun mi je olakšao i ubrzao posao, preporodila sam se! Ne znam što me više oduševljava, program ili podrška i ljubaznost. Za svaku preporuku, zadovoljstvo je raditi s ekipom Web računa. Sretna sam što postojite!
Full faktor j.d.o.o.
Web Račun zaslužuje sve pohvale i preporuke. Podrška korisnicima je izuzetno brza i kvalitetna prilikom upita a postavljanje, pokretanje i korištenje njihove usluge je vrlo jednostavno i efikasno.
Slavica Farkaš
Odlična aplikacija i najbolja moguća usluga. Ažurno i brzo odgovaranje na sve upite bilo telefonski ili mailom. U aplikaciji je sve jednostavno i jasno, te konstantno rade na proizvodu i cijelo vrijeme osluškuju potrebe korisnika kako bi im maksimalno svojim proizvodom olakšali poslovanje. Čestitke na vrhunskom proizvodu i od srca hvala na tolikom trudu!

Petar Grgurev
Tražio sam najbolje rješenje za izdavanje računa online i našao ga u Web računu. Program me osvojio jednostavnošću, zadovoljio je većinu mojih potreba, a moji prijedlozi ulaze u "Listu želja". I što je najbitnije podrška odgovara i pomaže u bilo koje doba dana :-) - Izgled 5/5 - Funkcionalnost i lakoća korištenja 5/5 - Podrška 5/5 Za svaku preporuku
Silvija Zokovic
Za svaku preporuku. Odluku da promijenim dobavljača programa za fiskalizaciju računa donijela sam zbog prijateljske i uvijek dostupne korisničke podrške. To mi puno znači. Blagajna je jednostavna za korištenje, a nudi i mogućnost izdavanje e računa za javne naručitelje. Hvala Saša, ti si Hrvatska za 5!
Diana Marlais
Odlična blagajna, jednostavna za korištenje i ažuriranje podataka. Ukoliko vam u kojem trenu zatreba dodatna pomoć, dečki su uvijek dostupni te spremni savjetovati - stvarno odlična i brza usluga, sve pohvale! Dodatna velika prednost je što blagajna ne zahtijeva instalaciju te se pogramu može pristupiti neovisno o lokaciji ili uređaju.

Haris brković
Inače ne pišem osvrte. Često i zbog toga što se stvari mijenjaju. U početku je nešto dobro, poslije se pokvari. Znate ono, hrana im je u početku bila dobra, poslije godinu dana - nije više tako dobra. A osvrt ostaje. Ali u ovom slučaju dužan sam to učiniti. A zadužio me gdin Saša Vukšić i to svojom profesionalnošću i strpljenjem. Sve što sam u proteklim telefonskim razgovorima pitao on je strpljivo objašnjavao. A i sam sebi sam bio dosadan. Ako je trebalo dodati neku funkcionalnost aplikaciji ubrzo je to i bilo dodano. Rijetko se sreće tako profesionalna i prijazna osoba. Traživši prikladnu aplikaciju na internetu i nakon komparacije, ne samo u cijeni već i funkcionalnosti, zaključio sam da ako bih ja radio ovakvu aplikaciju ona bi trebala biti baš kao Web račun aplikacija. Jednostavnost, preglednost, praktičnost... neka korisnici Web računa nadopune listu. Nadam se i vjerujem da će ova aplikacija nastaviti svojom uzlaznom razvojnom putanjom te da će uslužnost tj. korisnička podrška ostati na istom nivou.
Dario Knežić
U jednom danu prešao sam sa starog i bugovitog programa za fiskalnu blagajnu, na Web račun! Jednostavno i intuitivno sučelje developer mi je na zahtjev proširio mogućnošću korištenja dodatne opcije koja mi je bila potrebna kod kreiranja računa za usluge koje naplaćujem mušterijama u svojoj postolarskoj radionici. Oduševljen sam sučeljem, njegovom jednostavnošću, brzinom, a najviše podrškom koju sam dobio i putem e-pošte, kao i telefonski. 👌🙂 Svaka čast! Moja topla preporuka svima! ✌️
Gordan Radić
Početkom prošle godine istraživao sam različita rješenja za fiskalnu blagajnu. Uvjeti su, naravno, bili jednostavnost, praktičnost i cijena no mimo svega, glavni uvjet je bila pristupačnost. Kao slijepa osoba ne mogu koristiti bilo što, za sve što radim na računalu potrebne su mi aplikacije koje potpuno ili u većoj mjeri surađuju s asistivnom tehnologijom - čitačima ekrana za slijepe. Web Račun se, zbog web okruženja pokazao kao idealno rješenje. S podrškom sam u vrlo kratkom roku dogovorio neke tehničke izmjene oko par sitnica koje čitač ekrana nije mogao interpretirati i evo, punih godinu dana u tvrtki bez ikakvih problema kucamo račune, izdajemo ponude, pratimo promet i neke druge statistike, tiskamo knjige prometa i blagajničke izvještaje, drugim riječima, možemo koristiti ama baš svaki segment aplikacije bez ikakvih smetnji ili usporavanja. Odnos cijena/kvaliteta/upotrebljivost/praktičnost je pun pogodak i Web Račun mogu toplo preporučiti svima koji traže jednostavno ali pouzdano rješenje za fiskalnu blagajnu.

Više osvrta!

Pogledajte osvrte i ocjene naših korisnika na Facebook i Google stranici i sami se uvjerite da dajemo sve od sebe. Jedina smo aplikacija na tržištu koja na korisničkim Facebook i Google osvrtima ima ocjenu 5.0 🎉

Facebook osvrti naših korisnika
Google osvrti naših korisnika

Po čemu je Webračun fiskalna blagajna prepoznatljiva?

 • Istovremeni rad na računalu i mobilnim uređajima - Webračun možete istovremeno koristiti na postojećem računalu, na mobitelu i tabletu. Ako se vaš posao odvija pretežno u uredu Webračun aplikaciju koristite na vlastitom računalu u uredu ili od kuće. Ako vam treba fiskalna blagajna na terenu instalirajte Webračun aplikaciju na vlastiti mobitel ili tablet te kreirajte račune u pokretu.
 • Puno više od same fiskalne blagajne - Ako vam je to potrebno Webračun nudi puno više od same fiskalizacije računa. Možete izdavati veleprodajne račune, ponude, izdavati fiskalizirane ponude, kreirati radne naloge, voditi stanje zaliha, kreirati primke i kalkulacije, izdatnice, generirati knjigu popisa, slati eRačune prema obveznicima Zakona o javnoj nabavi, generirati KPR i PO-SD obrasce za paušalni obrt, generirati Opću uplatnicu (HUB3A), integrirati i fiskalizirati webshop, kreirati dvojezične i viševalutne račune za inozemstvo, slati račune na e-mail, kreirati ponavljajuće račune. Kao mali poduzetnik kroz Webračun aplikaciju možete voditi kompletno poslovanje.
 • Jednostavanost i brzina korištenja - Webračun je usmjeren prema poslovnom procesu. Korištenje aplikacije je jednostavno i intuitivno. Želimo da aplikacija bude pomoć u radu, a ne dodatno opterećenje. Posebna pozornost je posvećena brzini rada programa. Isprobajte i uvjerite se koliko Webračun fiskalna blagajna brzo radi.
Sve opcije fiskalne blagajne
Zadovoljni korisnici fiskalne blagajne
 • Ispis na A4 i POS printere – Ako koristite aplikaciju na računalu moguć je ispis na A4 printere i 80mm POS printere. Ako koristite na Android uređaju moguće je ispis na 58mm POS printere. 58mm POS printere je na Android uređaj moguće povezati kablom (USB) ili bežično (Bluetooth)
 • Besplatna korisnička podrška - Za nas ne postoje glupa pitanja. Ako postoje nedoumice kontaktirajte nas i mi ćemo vam pomoći kako bi vam postupak uvođenja fiskalizacije prošao što bezbolnije. Svjesni smo da je polovica našeg posla razvoj i održavanje, a druga polovica pomoć našim korisnicima tako da se možete osloniti na nas. Jedina fiskalna blagajna sa telefonskom korisničkom podrškom u navedenom cijenovnom razredu.
 • Naš proizvod – Sve smo sami razvili i sami održavamo sustav tako da vrlo brzo odgovaramo na tehnička pitanja jer smo tu "doma" 😉

Koje sve opcije nudi Webračun fiskalna blagajna?

Uz izdavanje i fiskalizaciju računa Webračun nudi hrpu opcija koje mogu biti korisne u svakodnevnom poslovanju

 • Kreiranje veleprodajnih i maloprodajnih računa
 • Kreiranje računa sa kupcem (R1 i R2)
 • Kreiranje transakcijski i fiskalnih računa
 • Izdavanje viševalutnih i višejezičnih računa za inozemstvo
 • Ponavljajući računi
 • Slanje računa na e-mail
 • Slanje eRačuna prema obveznicima Zakona o javnoj nabavi

 • Kreiranje ponuda
 • Fiskalizacija ponuda
 • Kreiranje računa iz postojeće ponude

 • Ispis 2D Barkoda za plaćanje na račune i ponude
 • Kreiranje opće uplatnice (HUB3A)
 • Vođenje stanja zaliha
 • Kreiranje radnog naloga
 • Kreiranje otpremnice
 • Fiskalizacija Woocommerce webshopova
 • Fiskalizacija Shopify webshopova

 • Poseban porezni postupak za turističke agencije, prodaju automobila, prodaju umjetnina
 • Povratna naknada za ambalažu
 • Porez na potrošnju
 • Prijenos porezne obveze (reverse charge)

 • Blagajnički izvještaj
 • Knjiga prometa - KPR obrazac
 • PO-SD obrazac

Cijena i paketi

U mjesecu u kojem ne izdate niti jedan račun aplikacija je besplatna. Sve vas čeka spremno do sljedećeg izdavanja računa.

Ponude ne ulaze u broj izdanih računa.

Jedina aplikacija u ovom cjenovnom razredu sa tel. korisničkom podrškom

Webračun aplikacija se nudi u dvije verzije Standardna i Mini
Mini verzija se plaća unaprijed za 6 mjeseci ili godinu dana kako bi se ostvarila cjenovna pogodnost u odnosu na Standardnu verziju.
Sa registracijom automatski kreće Standardna verzija. Za Mini verziju trebate zatražiti ponudu.
Sve cijene su za do 700 računa mjesečno

Saznajte detaljnije uvjete naplate Webračun aplikacije

Standardna

 • Sve gore navedene mogućnosti +
 • Vođenje stanja zaliha
 • Webshop integracija
 • Korisnička podrška
 • Slanje eRačuna B2G
60,00 kn/mj.
* u cijenu uključeno i slanje eRačuna.
*Plaća se po poslovnom prostoru
*Ne naplaćujemo PDV

Registracija

Mini

 • Izdavanje računa, ponuda i fiskalizacija za usluge
 • Za one van sustava PDV-a
 • Slanje eRačuna B2G
 • Vođenje stanja zaliha
 • Webshop integracija
 • Korisnička podrška
50,00 kn/mj.
*Plaća se za 6 mj. ili godinu dana unaprijed
*U odnosu na Standardnu verziju 2 mjeseca besplatno
*Ne naplaćujemo PDV

Registracija

Pogledajte kako izdavanje računa i fiskalizacija izgleda u praksi

Prikaz izdavanja računa i fiskalizacije na računalu, mobitelu i tabletu. Uvjerite se da Webračun može biti fiskalna blagajna na računalu i mobilna fiskalna blagajna na tabletu ili mobitelu.

Na računalu

Na mobitelu

Na tabletu


Kako početi koristiti Webračun fiskalnu blagajnu?

1. KorakAko ste obveznik fiskalizacije potrebno je otići u poslovnicu Fine i zatražiti fiskalizacijski certifikat. Nakon što zatražite fiskalizacijski certifikat Fina će vam na mail i sms poslati referentni broj i autorizacijski kod. S navedenim brojevima odete na fininu stranicu i preuzemte certifikat za fiskalizaciju na svoje računalo (certifikat je .p12 datoteka). Lozinku fiskalnog certifikata obavezno zapišite jer će vam trebati kod registracije na Webračun. Ako imate problema sa preuzimanjem certifikata za fiskalizaciju javite se pa ćemo ga mi za vas preuzeti.
2. KorakRegistrirajte se na webracun.com putem Google Chrome ili Firefox preglednika. Predlažemo da registraciju odradite na računalu zbog praktičnosti tipkanja, a daljnji rad možete nastaviti na Android uređaju.
3. KorakNakon što ste se uspješno registrirali potrebno je još samo prijaviti poslovni prostor na poreznu upravu. Navedeno možete putem obrazac prijave podataka u sustavu fiskalizacije ili ePorezne. Važno je da prilikom prijave unesete identičnu oznaku poslovnog prostora koju ste upisali prilikom registracije na Webračun (obratite pažnju na velika i mala slova).
4. KorakAko ste prošli sva tri prethodna koraka spremni ste za izdavanje i fiskalizaciju svog prvog računa. Ako vam još nešto nije jasno slobodno nam se obratite jer je "bolje pitati nego skitati"! 😉


Došli ste do ovdje ali i dalje imate pitanja ili nejasnoća? Slobodno nas nazovite ili pošaljite email, sve ćemo vam razjasniti 🙂

091 791 72 99 (09-16h) - Saša Vukšić - info@webracun.com

Redovna korisnička podrška radnim danom od 9h do 16h, izvanredna bilo kada

100% domaći proizvod!
Od malog poduzetnika za sve poduzetnike
👩‍🔧👷‍♀️👨‍⚕️👩‍🍳👨‍🏭👩‍💻