Webshop fiskalizacija

Webračun omogućuje najjednostavniju fiskalizaciju i izdavanje računa za Shopify i Woocommerce webshopove

Treba li mi fiskalizacija na webshopu/webtrgovini?

Ako posjedujete webshop/webtrgovinu svaki prodani artikl ili uslugu treba pratiti izdani račun. Treba li se takav račun fiskalizirati ili ne ovisi o načinu plaćanja. Ako ste uplatu primili direktno na račun - transkacijaska uplata ili putem PayPala onda ne treba ali ako je roba ili sadržaj plaćen payment gatewayom (karticom) ili pouzećem potrebno je takav račun fiskalizirati.

Kako fiskalizirati webshop?

Račune u webshopu možete kreirati na 2 načina. Prvi i jednostavniji je da "ručno" kroz Webračun aplikaciju kreirate svaki račun te ga pošaljete kupcu mailom ili u paketu koji mu i onako šaljete. Ovaj način je jeftiniji i posebno pogodan za svakog tko tek kreće sa webshopom ili ima mali broj prodanih artikala.

Drugi način je da webshop i Webračun povežete programskim sučeljem (API-em) kako bi se kreiranje računa automatiziralo. Ako je vaš webshop implementiran na Shopify platformi integracija je moguća bez dodatnog razvoja na vašoj strani. Uputa za Shopify integraciju Za Woocomerce webshopove imamo razvijen plugin kojeg je potrebno instalirati na vaš webshop. Uputa za Woocommerce integraciju

Webračun posjeduje programsko sučelje (API) putem kojeg je moguće povezati bilo koji webshop sa Webračun fiskalnom blagajnom te na taj način automatizirati kreiranje i fiskalizaciju računa. Ako je vaš webshop razvijen na Shopify ili Woocommerce platformi integracija je iznimno jednostavna, javite nam se i objasnit ćemo vam koji su vaši sljedeći koraci.

Ako imam samo uplate na račun trebam li fiskalizirati račune?

Ne. Ako za svoje narudžbe na webtrgovini primate uplate na račun takve račune ne trebate fiskalizirati no račun morate izdati. Izdaje sa račune sa načinom plaćanja "Transakcijski račun". Takav račun možete kreirati kroz Webračun aplikaciju i takav račun se na fiskalizira.


Više o aplikaciji

100% domaći proizvod!
Od malog poduzetnika za male poduzetnike
👩‍🔧👷‍♀️👨‍⚕️👩‍🍳👨‍🏭👩‍💻
--> -->