Izdavanje računa za paušalni obrt

Webračun

Jedina aplikacija koja vam treba za vođenje paušalnog obrta

Izdavanje računa za paušalne obrte

Webračun je jedini program koji vam treba za izdavanje računa i vođenje paušalnog obrta. Ako ste upravo otvorili paušalni obrt vrijeme je za izdavanje vašeg prvog računa, a Webračun je najjednostavniji program za kreiranje računa, slanje eRačuna i fiskalizaciju. Ako trebate pomoć oko izdavanja računa slobodno nam se javite i pomoći ćemo vam sa uvodom u proces fiskalizacije i izdavanja računa.

Koje knjige ja kao paušalac moram voditi kroz godinu?

Vi, kao paušalac niste obavezni voditi složeno knjigovodstvo već ste dužni kroz godinu voditi samo 2 izvještaja: Knjigu prometa i PO-SD obrazac. Kada koristite Webračun, Knjiga prometa se automatski generira za vas tako da je ne morate ručno ispisivati. Na kraju godine trebate predati PO-SD obrazac koji možete kreirati jednim klikom - uputa za kreiranje PO-SD obrasca. Predlažemo da PO-SD obrazac predate online, putem ePorezne. Kreirani obrazac ćete prepisati u za to navedenu formu na ePoreznoj.

Kako je Webračun aplikacija prilagođena potrebama paušalnog obtnika?

Vođenje paušalnog obrta putem Webračun aplikacije je potpuno automatizirano. Uz izdavanje računa ne morate ništa dodatno raditi, program sve sam vodi za vas. Na kraju godine iz programa jednim klikom generirate PO-SD obrazac, a Knjiga prometa se automatski vodi izdavanjem računa
Možete dodati predefinirane usluge ili proizvode kojima je moguće mijenjati cijenu prikom dodavanja na račun. Isto tako je moguće izravno na račun dodati potpuno novu uslugu ili proizvod koji još ne postoji u bazi usluga i proizvoda.
Moguće je račune pretraživati po klijentu što Webračun pretvara u mali CRM sustav.
Na račun je lako dodati klijenta te dodatnu napomenu i automatski generiran poziva na broj.

Ako imate obavezu kroz Webračun aplikaciju možete kreirati primke i kalkulacije te u potpunosti voditi stanje zaliha.

Opcije koje meni kao paušalcu mogu koristiti

  • Kreiranje transakcijskih i gotovinskih računa
  • Kreiranje ponuda i kreiranje računa iz ponuda
  • Vođenje knjige prometa i kreiranje PO-SD obrasca
  • Mobilna fiskalna blagajna
  • Izdavanje računa za webshop
  • Kreiranje viševalutnih i višejezičnih računa za inozemstvo
  • Kreiranje općih uplatnica i 2D barkoda za plaćanje
  • Slanje računa i ponuda na mail
  • Kreiranje e-računa za obveznike Zakona o javnoj nabavi
  • Vođenje stanja zaliha ( Primke i kalkulacije )

Treba li mi fiskalna blagajna ako koristim Webračun aplikaciju?

Webračun je fiskalna blagajna! Ako prilikom kreiranja računa odaberete način plaćanja "Gotovina", "Kartica" ili "Ostalo" račun će se automatski fiskalizirati, a ako odaberete "Transakcijski račun" račune se neće fiskalizirati. Na ovaj način pokrivate cijelo svoje poslovanje jednom aplikacijom.

Izdavanje računa i fiskalizacija na računalu

Ako se poslovanje vašeg paušalnog obrta odvija na stalnoj lokaciji najjednstavniji način korištenja Webračun aplikacije je izdavanje računa i fiskalizacija na postojećem računalu i ispis računa na postojeći A4 printer ili POS 80mm printer.
Online izdavanje računa za paušalni obrt na računalu


Webračun kao fiskalna blagajna na tabletu ili mobitelu

Ako radite na terenu ili povremeno izlazite na teren te želite na licu mjesta izdati račun za vas je idealno instalirati Webračun aplikaciju na vaš tablet ili mobitel. Uz aplikaciju na mobitelu i tabletu uvijek možte koristiti i aplikaciju na računalu za složenije zadatke koje je jednostavnije odraditi na računalu. U slučaju da koristite mobilnu Webračun aplikaciju ispis je moguć na 58mm POS printer.
Fiskalna blagajna
Mobilna fiskalna blagajna

Kakvi su dojmovi naših korisnika?

Mišljenja smo da vam aplikacija treba olakšati poslovanje, a ne zakomplicirati ga. Našim korisnicima želimo pružiti osjećaj da iza Webračun aplikacije stoji osoba, te da se maksimalno trudimo da sve bude jednostavno, brzo i fer! Postojeći korisnici prepoznaju naš rad te smo im na tome zahvalni.

Escape Art - Escape Room Zagreb
Odlična i jednostavna aplikacija, i moramo reći da na svaki upit odgovaraju temeljito i jako brzo. Iznimno smo zadovoljni uslugom.
Ivona Gray
Web Račun je genijalan izum! Izdavanje računa je brzo, jednostavno i prilagodljivo, a komunikacija je savršena - iako mi nakon inicijalnog kontakta podrška nijednom nije zatrebala, toliko je sve jednostavno i dobro objašnjeno. U cca godinu dana, nijednom nije bilo poteškoća u radu. Hvala na odličnoj usluzi!
Full faktor j.d.o.o.
Web Račun zaslužuje sve pohvale i preporuke. Podrška korisnicima je izuzetno brza i kvalitetna prilikom upita a postavljanje, pokretanje i korištenje njihove usluge je vrlo jednostavno i efikasno.

Petar Grgurev
Tražio sam najbolje rješenje za izdavanje računa online i našao ga u Web računu. Program me osvojio jednostavnošću, zadovoljio je većinu mojih potreba, a moji prijedlozi ulaze u "Listu želja". I što je najbitnije podrška odgovara i pomaže u bilo koje doba dana :-) - Izgled 5/5 - Funkcionalnost i lakoća korištenja 5/5 - Podrška 5/5 Za svaku preporuku
Silvija Zokovic
Za svaku preporuku. Odluku da promijenim dobavljača programa za fiskalizaciju računa donijela sam zbog prijateljske i uvijek dostupne korisničke podrške. To mi puno znači. Blagajna je jednostavna za korištenje, a nudi i mogućnost izdavanje e računa za javne naručitelje. Hvala Saša, ti si Hrvatska za 5!
Slavica Farkaš - Pixing
Odlična aplikacija i najbolja moguća usluga. Ažurno i brzo odgovaranje na sve upite bilo telefonski ili mailom. U aplikaciji je sve jednostavno i jasno, te konstantno rade na proizvodu i cijelo vrijeme osluškuju potrebe korisnika kako bi im maksimalno svojim proizvodom olakšali poslovanje. Čestitke na vrhunskom proizvodu i od srca hvala na tolikom trudu!

Sve osvrte i preporuke možete vidjeti na našoj
Facebook stranici i Google profilu

Koliko to sve košta?

Cijena Webračun aplikacije je 8€/mj. (Standardna opcija) u mjesecima u kojima izdajete račune. Kada račune ne izdajete aplikacija vas ne košta ništa te vas čeka spremna za buduća izdavanja računa. Cijena se odnosi na paket do 700 računa mjesečno.
Više informacija na Webračun cijena

Kako početi sa korištenjem aplikacije?

1. KorakAko ste obveznik fiskalizacije (ako niste idite na 2. Korak) potrebno je otići u poslovnicu Fine i zatražiti fiskalizacijski certifikat. Nakon što zatražite fiskalizacijski certifikat Fina će vam na mail i sms poslati referentni broj i autorizacijski kod. S navedenim brojevima odete na fininu stranicu i preuzemte certifikat za fiskalizaciju na svoje računalo (certifikat je .p12 datoteka). Lozinku fiskalnog certifikata obavezno zapišite jer će vam trebati kod registracije na Webračun. Ako imate problema sa preuzimanjem certifikata za fiskalizaciju javite se pa ćemo ga mi za vas preuzeti.
2. KorakRegistrirajte se na app.webracun.com putem Google Chrome ili Firefox preglednika. Predlažemo da registraciju odradite na računalu zbog praktičnosti tipkanja, a daljnji rad možete nastaviti na Android uređaju.
3. KorakNakon što ste se uspješno registrirali potrebno je još samo prijaviti poslovni prostor na poreznu upravu. Navedeno možete putem obrazac prijave podataka u sustavu fiskalizacije ili ePorezne. Važno je da prilikom prijave unesete identičnu oznaku poslovnog prostora koju ste upisali prilikom registracije na Webračun (obratite pažnju na velika i mala slova).
4. KorakAko ste prošli sva tri prethodna koraka spremni ste za izdavanje i fiskalizaciju svog prvog računa. Ako vam još nešto nije jasno slobodno nam se obratite jer je "bolje pitati nego skitati"! 😉

Kome se obratiti sa pitanjima i problemima?

Slobodno nam pošaljite email ili nas nazovite, sve ćemo vam razjasniti 🙂

info@webracun.com - Saša Vukšić - 091 791 72 99

Redovna korisnička podrška radnim danom od 9h do 16h


Registracija

100% domaći proizvod!
Od malog poduzetnika za male poduzetnike
👩‍🔧👷‍♀️👨‍⚕️👩‍🍳👨‍🏭👩‍💻
--> -->