Fiskalna blagajna i izdavanje računa

Online i mobilna fiskalna blagajna na računalu, tabletu ili mobitelu

Što je Web Račun?

Web Račun je online fiskalna blagajna, odnosno web i android aplikacija / program za jednostavno izdavanje i fiskaliziranje računa. Webračun radi na računalima, mobitelima i tabletima. Web Račun je "cloud" usluga, što znači da nije ovisan o Vašoj infrastrukturi i da je dostupan u bilo koje doba sa bilo kojeg mjesta koje ima internet vezu. Uz samo izdavanje računa Webračun ima mogućnost kreiranja i izdavanje ponuda, veleprodajnih računa, vođenja stanja artikala te slanja eRačuna prema obveznicima Zakona o javnoj nabavi.


Webračun kao stolna aplikacija / program za izdavanje računa?

Webračun možete korstiti na stolnom računalu ili laptopu kao web aplikaciju za izdavanje računa i fiskalizaciju. Uz samo kreiranje računa možete i kreirati i fiskalizirati ponude, eRačun za obveznike Zakona o javnoj nabavi. Možete kreirati veleprodajne i maloprodajne račune. Možete pratiti stanje zaliha. Kreirati izvještaje o prodaji, stanju zaliha i knjige prometa. moguće je pratiti statuse plaćanja izdanih računa. Moguće je na račun ili ponudu dodati 2D Barkod kako bi se kupcu omogućilo jednostavnije plaćanje računa. Voditi evidenciju kupaca te pretraživati izdane račune prema kupcu, iznosu ili napomeni na računu. Webračun možete koristiti kao mali CRM program kroz koji pratite vlastite kupce i njihove navike. Iz svega navedenog proizlazi da je Webračun više od same fiskalne blagajne - Webračun je aplikacija za vođenje poslovanja u oblaku.

Fiskalnablagajna na računaluWebračun kao mobilna fiskalna blagajna?

Webračun možete korstiti na vašem Android tabletu ili mobitelu kao fiskalnu blagajnu u pokretu. Sve administrativne poslove kao što su dodavnje novih suluga ili artikala, kreirnje izvještaja za računovodstvo, pregled stanja zaliha možete raditi u uredu ili kod kuće na računalu, a samo izdavanje računu u pokretu sa vašeg mobitela. Račun je moguće kreirati u doslovno 2 klika što omogućuje jednostavno korištnje fiskalne blagajne na terenu.Fiskalna blagajna na mobitelu

Tko može koristiti Web Račun fiskalnu blagajnu?

Web račun fiskalnu blagajnu mogu koristiti svi poduzetnici koji moraju izdavati račune, bez obzira jesu li obveznici fiskalizacije ili ne. Webračun fiskalna blagajna je posebno prilagođena malim poduzetnicima. Webračun fiskalnu blagajnu mogu koristiti slobodna zanimanja, trgovci, mehaničari, serviseri, frizeri, kozmetičari, izanjmljivači smještaja, freelanceri, informatičari, dizajneri, poliklinike, dizajneri, stomatolozi, fitnes treneri, plesne škole, odvjetnici...
Webračun može biti najjednostavnija moguća fiskalna blagajna, a po potrebi se mogu uključiti dodatne opcije koje omogućuju vođenje kompletnog poslovanja.

Zašto odabrati Web Račun kao svoju fiskalnu blagajnu?

  • Niski troškovi - Nema ugovorne obveze, naplate godišnje licence, korisničke podrške i instalacije, troškova servera, nadogradnje, sigurnosne kopije i ostalih skrivenih troskova kao kod drugih fiskalizacijskih rješenja.
  • Bez instalacije i kupnje opreme - nemate troškove i ulaganja poput kupnje fiskalne blagajne i dodatnih uređaja. Web Račun radi direktno iz web preglednika ili kao Android aplikacija.
  • Mobilnost - Izdavajte fiskalne račune gdje god da se nalazite. Jednostavno spojite USB kabelom ili bluetoothom Android mobilni telefonon ili tablet sa POS printerom i isprintajte Vaš račun.
  • Sigurnost – Vašim računima možete pristupiti sa bilo kojeg mjesta na svijetu, sa bilo kojeg uređaja koji ima pristup internetu - 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu, 365 dana u godini. Ako vam se mobilni uređaj pokvari vaši podaci i računi ostaju pohranjeni na serveru. Kada aplikaciju instalirate na novi uređaj nastavljate sa radom kao da se ništa nije dogodilo.
  • Brzina i jednostavnost – Korištenje Web Računa je jednostavno i intuitivno. Web Račun je iznimno brz jer je napravljen pomoću najnovijih web tehnologija.
  • Pogodan za sezonce – Na kraju sezone prestane koristiti Webračun fiskalnu blagajnu i sve vas čeka spremno za sljedeću sezonu. Kada ne radite nema troškova.
  • Flekisibilnost - Korisnike i nove fiskalne blagajne kreirajte prema potrebi. Istu fiskalnu blagajnu možete koristiti putem web browsera i android aplikacije. Jedan korisnik može korisiti više fiskalnih blagajni.

Koristim već neku drugu fiskalnu blagajnu ali želim početi koristiti Web Račun

Zakonom o fiskalizaciji je propisano da brojevi računa moraju slijediti neprekinuti niz od broja 1 unutar kalendarske godine. Bez preskočenih brojeva, po svakom poslovnom prostoru ili po naplatnom uređaju u poslovnom prostoru. Traži se od svih tvrtki da u broj računa uključe tri elementa: oznaku poslovnog prostora, oznaku naplatnog uređaja i redni broj računa. Npr. ako je broj računa 3 – 2 – 1. Broj 3 označava redni broj računa. Broj 2 označava poslovni prostor. Broj 1 označava naplatni uređaj.

Ako već koristite neku drugu fiskalnu blagajnu i želite početi koristiti Web Račun - prije nego što počnete izdavati račune u postavkama (Postavke - Opći podaci) sami odredite redni broj prvog računa i oznaku poslovnice. Web račun ce nastaviti izdavati račune tim redosljedom.


Kako početi koristiti Webračun fiskalnu blagajnu?

1. Registracija - odete na webračun aplikaciju započnete postupak registracije, unesite potrebne podatke i Vaš korisnički račun je odmah spreman za korištenje! Podaci moraju biti ispravni jer ih provjerava Porezna uprava.
2. Nakon što ste se uspješno registrirali potrebno je još samo prijaviti poslovni prostor na poreznu upravu. Navedeno možete putem obrasca ili ePorezne.
4. Nakon svega navedenog unesite usluge i artikle te ste spremni za izdavanje svojih prvih računa

U kojim se web preglednicima WebRačun najbolje ponaša?

Webračun najbolje od sebe daje u Google Chrome pregledniku iako bez problema radi na Firefox, Opera ili Microsoft Edge preglednicima. Ne preporučujemo rad u starijim Internet Explorer preglednicima

58mm POS pisači za mobilne uređaje?

U suradnji s našim poslovnim partnerima i prijateljima Alpha M d.o.o. osigurali smo najbolju cijenu za 58mm POS printer.
Za Webračun korisnike cijena printera je 57,60€ + PDV što je najpovoljnija cijena na tržištu uz garanciju od 1 godine. Za narudžbu printera javite im se na info@alpha-m.hr ili na Tel: +385 42 312 003.
Link na printer - https://alpha-m.hr/rongta-58mm-pos-thermal-printer-bluetooth-torbica/

U slučaju da već posjedujete printer ili ne želite kupiti predloženi svaki 58mm POS printer na tržištu bi trebao raditi. Kako bi se naši znakovi ispravno ispisivali printer treba biti podešn na kodnu stranicu CP850 ili CP1250.
Ako ste u mogućnost najbolje bi bilo prije same kupovine printera isprobati kako radi.


Povratak